Vissza

December 3. a jelentkezési határidő a középfokú felvételi írásbeli vizsgáiraDecember 3-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira.

 

A központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolákba 2022. december 3-ig jelentkezhetnek a felvételizők a 2022/2023-as tanévben induló osztályokba. A jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni. Az Oktatási Hivatal november közepén hozta nyilvánosságra a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2022/2023. tanévre központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középfokú intézmények adatait, valamint tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása értelmében a középiskolák 48%-a, összesen 543 intézmény jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

2021-12-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>