Vissza

Változtak az iskolai járványügyi eljárás szabályaiKásler Miklós miniszter levelet írt az intézményeknek az új járványügyi eljárásrendről (rövidebb karantén, stb).

 

Az emberi erőforrások miniszterének 2022. január 14-én kelt és a köznevelési intézmények vezetőinek eljuttatott levele értelmében változott a köznevelési intézményekben alkalmazandó járványügyi eljárásrend a „fiatalok körében jóval enyhébb tüneteket produkáló omikron varináns” és az 5-11 évesek átoltottságának folyamatos emelkedése okán.

Az új járványkezelési protokoll értelmében 2022. január 15-től az eddig a 7-12. évfolyamon alkalmazott eljárásrendet kell alkalmazni az 1-6. évfolyamokon is. Ez azt jelenti, hogy az igazoltan megfertőződött iskolai tanuló 7 nap karanténba kerül. A tanuló 7 nap után három nap lázmentesség estén mehet iskolába vagy akkor, ha a tüneteket követő 5. napon negatív gyorstesztet produkál. Az oltottak esetén folytatódik a jelenléti oktatás, a kontaktszemélynek minősülő nem oltott tanulók viszont 5 napig karanténba kerülnek, amely idő alatt az intézmény biztosítja az otthoni előrehaladáshoz szükséges információkat (tananyag, házi feladat).

 

2022-01-19 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>