Vissza

Már nem kell bejelenteni az EMMI-be az iskolákban a COVID-19 fertőzéstVáltozott az iskolai fertőzés lejelentésének a rendje is.

 

A köznevelési intézményekben 2022. január 15-től alkalmazandó új járványkezelési protokoll értelmében – további intézkedésig, azaz míg a protokoll nem változik újra – az Operatív Törzs egész osztályra, feladatellátási helyre nem rendel el tantermen kívüli, digitális tanrendet. Az intézményeknek saját hatáskörben, az emberi erőforrások miniszterének 2022. január 14-én kelt és a köznevelési intézmények vezetőinek eljuttatott levelében leírt szabályok szerint kell eljárniuk.

Amennyiben igazolt fertőzés történik az iskolában, azt 2022. január 15-től már nem kell bejelenteni az Emberi Erőforrások Minisztériuma által korábban létrehozott tematikus e-mail címre. A területi népegészségügyi hatóságot, azaz a Megyei/Fővárosi Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörben eljáró járási/kerületi hivatalának járványügyi hatóságát azonban továbbra is tájékoztatni kell a COVID-19 fertőzésről. Az óvodák esetén a 2022. január 15. előtti eljárásrend marad érvényben.

2022-01-19 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>