Vissza

Meghatározták a 2022. februárban induló keresztféléves képzések ponthatáraitMegjelenetek a keresztféléves felsőoktatási felvételi ponthatárai a felvi.hu oldalon.

 

A felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat 2022. január 24-én hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal a https://www.felvi.hu/ oldalán. A tájékoztatás értelmében a ponthatárok az egyes jelentkezési helyeken az elért felvételi összpontszámok alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével alakultak ki.

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak, azonban a jelentkezők az E-felvételiben is megtekinthetik személyre szabottan az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat. Ponthatár alatti felvételi összpontszámmal senki nem vehető fel, viszont a ponthatárt elért jelentkezőt fel kell venni. A besorolási döntéssel szemben bírósági jogorvoslat áll a felvételizők rendelkezésére.

2022-01-28 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>