Vissza

Meghosszabbították az Apáczai Ösztöndíj pályázat benyújtási határidejétAz NSZFH múlt pénteken febr. 18-ig meghosszabbította az Apáczai ösztöndíjprogram pályázat benyújtásának határidejét.

 


2022. február 18-án pénteken 12:00 óráig hosszabbította meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (https://www.nive.hu/) az Apáczai ösztöndíjprogram pályázat benyújtásának határidejét, hogy a benyújtáshoz szükséges dokumentumok beszerzéséhez, ügyintézéshez elegendő idő álljon rendelkezésre minden pályázó számára.


A szakképzésben tanulók rászorultsági helyzete és jó tanulmányi eredménye alapján pályázat útján támogatásra jogosultak – az általános szakképzési ösztöndíj mellett. Az Apáczai Ösztöndíjra olyan kilencedikes és tizedikes tanulók pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásakor vagy az azt megelőző öt évben hátrányos helyzetűnek minősülnek, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, és a pályázat benyújtását megelőző tanév év végi minősítésében kapott osztályzatok átlaguk 3,50 fölött van. Az Apáczai Ösztöndíjra összege havi 16-34 ezer forint lehet a tanulmányi átlagtól függően.

2022-02-18 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>