Vissza

Módosítási lehetőség a felvételi eljárásbanMárcius 21-23. a tanulói adatlapok módosításának a határideje a felvételi eljárásban.

 

A 2021/2022. évi középfokú felvételi eljárás során március 21-én és 22-én van lehetőségük a tanulóknak módosításra az eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatás céljából a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell továbbítani az Oktatási Hivatalba a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon.


A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a programfelületen korábban már rögzített iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni. A módosító tanulói adatlap kitöltésével és az Oktatási Hivatal általi feldolgozásával a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

2022-03-21 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>