Vissza

Magyar siker az Oxford Schools vitaversenyenKét magyar diák lett az első az Oxford Schools vitaverseny egyik kategóriájában.

 

Remek eredményt elérve két magyar diák nyerte meg az Oxford Schools vitaverseny egyik kategóriáját, amelynek az Oxford Union Chamber biztosított helyszínt. A győztes Balázs Juliannát, aki a Karinthy Frigyes Gimnázium tanulója és Törőcsik Lilit, aki a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, a Milestone Institute készítette fel a versenyre.

A kategória témája a joghoz kapcsolódott: a büntetőjoggal kapcsolatos szakpolitikai döntéseket nem a területtel megbízott politikusok, hanem szakértők kezébe kellene inkább adni. Az idei siker két előzménye, hogy Balázs Julianna és Törőcsik Lili 2021-ben is megnyerte a versenyt az „újonc” kategóriában, Törőcsik Lili pedig idén januárban World School Debating Championships magyarországi fordulójának első helyezése mellett a zsűritől elnyerte a „Döntő legjobb vitázója” címet is. A pontszámok alapján Törőcsik Lili lett a kilencedik legjobb British Parliamentary vitázó a világon.

2022-03-21 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>