Vissza

Rendkívüli vizsgaszervezési szabályok a menekült ukrajnai tanulók érettségi vizsgáira vonatkozóanRendkívüli vizsgaszervezési szabályokat adtak ki a menekült ukrajnai tanulók érettségi vizsgáira vonatkozóan.

 

Az ideiglenes védelemre jogosultként elismert tanulók érettségi vizsgára bocsátásának rendkívüli szabályairól szóló 115/2022. (III. 22.) Korm.rendelet értelmében a rendkívüli eljárás lehetőséget biztosít a magyar érettségi vizsga letételére azok számára, akik Ukrajnában a 2021/2022-es tanévben középiskolájuk utolsó évfolyamán folytatták a tanulmányaikat és ezt iskolai bizonyítvánnyal vagy más, az ukrajnai iskolájuk által – akár elektronikusan – kiállított és hitelesített dokumentummal igazolni tudják.


A kormányrendelet mellett minderről az Oktatási Hivatal két dokumentumot is megjelentetett a honlapján (https://www.oktatas.hu/) „Tájékoztató azon ukrajnai vizsgázók számára, akik nem nyújtottak be érettségi jelentkezést Magyarországon 2022. február 15-éig”, illetőleg „Tájékoztató azon ukrajnai vizsgázók számára, akik legalább egy vizsgatárgyból benyújtottak érettségi jelentkezést Magyarországon 2022. február 15-éig” címmel. A rendkívüli eljárásban a jelentkezés térítésmentes.

2022-03-28 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>