Vissza

Az Ukrajnából érkező gyerekek oktatásának támogatásaEgy rendelet jelent meg az Ukrajnából érkező gyerekek iskolai támogatásáról.

 


A Magyar Közlöny 2022. március 22-i számában jelent meg a 117/2022. (III. 22.) Korm. rendelet, amely az Ukrajnából érkező menekült tanulók után a központi költségvetés terhére a nemzetiségi önkormányzat, az egyházi és magán köznevelési vagy szakképző intézmények fenntartója részére havonta 130.000 forint/hó/tanuló fajlagos összeget biztosít 2022. március 1-jétől 2022. június 15-ig. A támogatás a február 24-én vagy azt követően Ukrajnából érkező azon magyar állampolgár gyerekek után igényelhető havonta a tárgyhó ötödik napjáig a Magyar Államkincstártól, akik Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkeznek.


A kiegészítő támogatás feltétele, hogy az iskola a tanuló számára az adott hónapban az alapellátáson felüli heti öt óra egyéni felkészítést is biztosítson. A fenntartót megillető kiegészítő támogatást havonta utólag, az igénylést követő hónap hetedik napjáig kell folyósítani, első alkalommal május hónapban a március havi összeget.

2022-03-28 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>