Vissza

A leendő általános iskolások beiratkozásaA beiratkozási időszak a következő tanévre (tanköteleskorú gyermekek számára): 2017. április 1. és április 30. között.

 

A szülő a 2017/2018-as tanév tekintetében 2017. április 1. és április 30. között – a kormányhivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban – köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket. (Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket pedig a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig.)

Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára."

2017-04-03 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>