Vissza

A belügyminiszter felel a jövőben a köznevelésértMegjelent a kormányrendelet, amely szerint már nem az EMMI miniszter, hanem a belügyminiszter a köznevelésért felelős.

 

A 2022. május 24-i 86. számú Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 182/2022. (V. 24.) Korm. rendelet, amelyből kiderül a sajtóból korábban már tudott információ, miszerint a megszűnő EMMI után a jövőben a belügyminiszter felel a köznevelésért.

A szakképzést az új kormányban a kultúráért és innovációért felelős miniszter irányítja, aki egyben a felsőoktatásért és a tudománypolitikáért is felel. Ugyanakkor már nem ehhez a miniszterhez tartozik a felnőttképzés, hanem a technológiai és ipari miniszterhez. Az agrár szakképzési feladatok végrehajtását – a szakképzés általános keretei között – továbbra is az agrárminiszter szervezi, míg az egészségügyi szakképzési feladatok végrehajtását a belügyminiszter vette át a 182/2022. (V. 24.) Korm. rendelet értelmében. Ezáltal az oktatás, képzés négy területe (köznevelés, szakképzés, felsőoktatás, felnőttképzés) három különböző minisztériumhoz tartozik.

2022-05-26 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>