Vissza

Pedagógusminősítés járvány vagy rendkívüli esemény idejénMegjelent egy új kormányrendelet a pedagógusminősítésekről járványhelyzet idején.

 

A Magyar Közlöny 2022. május 27-i számában jelent meg a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 195/2022. (V. 27.) kormányrendelet, amely június 1-jével egy országosan terjedő járvány vagy más, az ország egész területét érintő rendkívüli esemény esetére új rendelkezésekkel egészítette ki, a pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló 326/2013. (VIII. 30.) kormányrendeletet.


Ennek értelmében járvány, rendkívüli esemény esetén a miniszter – az Oktatási Hivatal honlapján közzétett – döntése alapján az egyébként előírtakhoz képest eltérően határozhatja meg a Pedagógus I. fokozat megszerzésére irányuló minősítő vizsga és a Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárás során a minősítő vizsga és a minősítési eljárás részeit. Új elem például a foglalkozások, órák megbeszélése online kapcsolattartás útján.

2022-06-23 | dr. Klész Tibor | Portfólió

Szeretnék ilyen híreket kapni >>