Vissza

Digitális témahétA nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló rendelet alapján az oktatásért felelős miniszter projektoktatást lehetővé tevő témaheteket hirdetett meg a 2016/2017-es tanévben.

 

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló rendelet alapján az oktatásért felelős miniszter projektoktatást lehetővé tevő témaheteket hirdetett meg a 2016/2017-es tanévben.

Ezek közül a „Digitális témahétre” ebben a tanévben 2017. április 3. és 7. között kerül sor. A Digitális témahét alapja, hogy a nevelőtestület és az intézményvezető döntése alapján a pedagógiai program tartalmazza az iskolában alkalmazott sajátos pedagógiai módszereket, beleértve a projektoktatást is.

A projektoktatás során a témaegységek feldolgozása, a feladat megoldása a tanulók érdeklődésére, a tanulók és a pedagógusok közös tevékenységére, együttműködésére épül a probléma megoldása és az összefüggések feltárása útján. Hasonló témahét volt ebben a tanévben a „Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete” 2017. március 6. és 10. között.

Érdeklik a digitális pedagógiai eszközök? Szeretne ötleteket meríteni, hogyan tud digitális módszereket alkalamzni a szaktárgy oktatása során? Látogasson el a Pedagógiai és Módszertani Tanácsadó című folyóiratunk honlapjára, és tudjon meg többet módszertani lapunkról!

 

2017-04-05 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>