Vissza

Érmek a nyelvészeti diákolimpiánTaroltak a magyar diákok a nemzetközi nyelvészeti és a közép-európia informatikai diákolimpián is.

 

Augusztusban került megrendezésre a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia, ahol a magyar csapat három bronzéremmel tért haza. A Man-szigeten – a 2021-es még online megrendezett verseny után ismét – élőben versenyző tanulóink a 36 országból érkezett több mint 180 versenyzővel „szócsatáztak” a megmérettetésen. A nyolcfős magyar csapatból a bronzérmeket Egyházi Hanna, Páhán Anita Dalma és Móricz Benjámin szerezték. A feladat legjobb megoldásáért járó különdíjat pedig ugyancsak Páhán Anita Dalma hozhatta haza.

A nyáron lezajlott diákolimpiák sikerének összefoglalásaként a Belügyminisztérium közleményében rámutatott, hogy a világ legrangosabb, középiskolásoknak szóló megmérettetésein a magyar versenyzők idén összesen két arany-, tizenöt ezüst- és huszonkét bronzérmet szereztek az egyéni versenyeken, teljesítményükért hárman dicséretet, három diák különdíjat kapott. A 2022-es év minden eddiginél több eredményt és érmet hozott, az egyéni érmek száma 39-re emelkedett, és járványt közvetlenül megelőző évek eredményét is meghaladta.

2022-09-02 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>