Vissza

„Oktatási Nyilvántartás továbbfejlesztése” című projektOktóber 3-ától bárki betekinthet az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adataiba.

Szeptember végén zárult az Oktatási Hivatal „Oktatási Nyilvántartás továbbfejlesztése” című projektje, amely keretében olyan fejlesztések valósultak meg, amely több százezer ügyfélnek kínálnak egyszerűbb, korszerűbb és környezetbarát ügyintézési lehetőséget, emellett hozzájárulnak a hivatali folyamatok automatizálásához, az ügyintézői terhek csökkentéséhez is. Például 2022. október 3-ától bárki betekinthet az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adataiba.


Emellett a középfokú felvételi eljárásban a tanév megfelelő időszakában online lehet majd jelentkezni a központi írásbeli vizsgákra, a hat- és a nyolcévfolyamos gimnáziumokba, és elektronikusan kérelmezhető a tankötelezettség megkezdésének halasztása. A magyar állami ösztöndíjas képzésen tanuló, illetve végzett felsőoktatási hallgatók is online intézhetik az ösztöndíjas kötelezettségükkel kapcsolatos kérelmezési ügyeiket. Az Oktatási Hivatal YouTube-csatornáján elérhető animációs kisfilmek pedig segítséget nyújtanak az új ügyintézési módok használatában.

2022-10-10 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>