Vissza

Új matrica hiányában október 31-ig használhatók a lejárt diákigazolványokMatrica nélkül csak okt. 31-ig érvényesek a diákigazolványok.

 

A MÁV-Volán csoport október 14-én megjelent közleményében (https://www.mavcsoport.hu/) hívja fel a figyelmet, hogy az előző tanévben, illetve félévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig jogosítanak utazási kedvezményre, ezért arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.
A diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-je előtt születtek, október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat. Azon, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték azt, a diákigazolvány kiadásáig kapott QR kódos, nyomtatott igazolással tudják az utazási kedvezményeket igénybe venni. November 1-jétől csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolvány helyettesítő igazolás fogadható el.

2022-10-19 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>