Vissza

December 2. a jelentkezési határidő a középfokú felvételi írásbeli vizsgáiraDecember 2-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira.

 

A központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolákba 2022. december 2-ig jelentkezhetnek a felvételizők a 2023/2024-es tanévben induló osztályokba. A jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni. Az Oktatási Hivatal november közepén hozta nyilvánosságra a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2023/2024. tanévre központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középfokú intézmények adatait, valamint tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.


Az elmúlt évek adatait nézve elmondható, hogy a középiskolák közel fele, általában több mint 500 intézmény jelzi az Oktatási Hivatalnak, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

2022-11-25 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>