Vissza

Véget ért a 2022-es WorldSkills sorozatTegnap véget ért a két és fél hónapig tartó WordSkills verseny, kiváló magyar eredményekkel.

 

Kiváló magyar sikerekkel ért véget a 2022. szeptember 7. és 26. között összesen 15 országban megrendezett WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenysorozat, ahol a magyar csapat 23 versenyszámban 6 nagyobb szakmacsoportban összesen 27 fő versenyzővel képviseltette magát.


Ez az év rendkívül eredményes volt a magyar fiatal szakemberek teljesítményét tekintve, ugyanis az összesen 12 kiválósági érem mellett 1 bronzérem és 2 ezüstérem is magyar versenyző nyakába került a világversenyen. A legutolsó kiválósági érmet villanyszerelő versenyszámban Szabó Bence hozhatta a haza a november 28-án lezajlott salzburgi záróceremóniáról. A teljes versenysorozaton bronzéremmel a Bokor Péter és Hutter Péter alkotta csapat kertépítő versenyszámban, ezüstéremmel a víz-, gáz- és fűtésszerelő versenyszámban Offner Márton, webfejlesztő versenyszámban pedig Sisák Botond Bendegúz tette büszkévé hazánkat.

2022-11-29 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>