Vissza

December 9-ig kell elvégezni a DIFER vizsgálatokat az általános iskolák első évfolyamánDecember 9-e a DIFER vizsgálat határnapja az általános iskolák első évfolyamán.

 

A 2022/2023-as tanévben 2022. december 9-ig kell elvégezniük az általános iskoláknak az első évfolyamos tanulók felmérését a kiválasztott tanulókkal a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében.

Az általános iskolák 2022. október 14-ig mérték fel azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a pedagógus indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazását. Az iskolák 2022. október 28-ig jelentették az Oktatási Hivatal által meghatározott módon az Oktatási Hivatalnak az érintett tanulók létszámát.

 

2022-11-30 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>