Vissza

Jelentkezési határidő az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi VersenyekreDecember 16. a jelentkezési határidő az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyekre.

 


2022. december 16-ig kell jelentkezni az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyekre (Nemzetiségi OATV) a nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint a nemzetiségi népismeret témakörben. A Nemzetiségi OATV keretében a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, a román, a szerb, a szlovák és a szlovén nemzetiségi nyelv és irodalom versenyekre kerül sor, amelyeken az anyanyelvű, a kétnyelvű, a nyelvoktató, illetve a kiegészítő nemzetiségi nevelési-oktatási formában részt vevő 7-8. évfolyamos tanulók indulhatnak. Ugyancsak ezen tanulói kör indulhat nemzetiségi népismereti versenyen, kiegészülve a roma/cigány népismerettel, amelyen 5-6. évfolyamosok is indulhatnak.


A nemzetiségi nyelv és irodalom verseny iskolai fordulója 2023. február 2-án, a nemzetiségi népismeret verseny iskolai fordulója pedig február 9-én lesz. Az országos döntőkre mindkét versenytípus esetén 2023. április 17. és május 5. között kerül sor.

2022-12-14 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>