Vissza

Ezüstérmes lett a magyar csapat a 19. Nemzetközi Junior Természettudományi OlimpiánEzüstérmes lett a magyar csapat a Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpián.

 


2022. december 2. és 12. között rendezték meg a Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpiát (IJSO - International Junior Science Olympiad) a kolumbiai Bogotában, ahol a magyar fiatalok minden tagja ezüstérmet szerzett. A három fős magyar csapatot a 9. évfolyamos Muraközi Péter (Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium – Győr), és az ugyancsak 9-es Biró Artúr és Simon János Dániel (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium – Budapest) alkotta. A versenyzők előbb egy 25 kérdéses kémia, biológia és fizika témájú tesztfordulót, majd az elméleti kérdéseket és számítási feladatokat tartalmazó elméleti fordulót követően a gyakorlati fordulón adtak számot a tudásokról.


Az IJSO-t Indonézia alapította 2004-ben olyan fiatalok számára, akik a verseny évének december 31. napján 15 évesek vagy annál fiatalabbak. A természettudományi versenyt idén eredetileg Ukrajna rendezte volna, jövőre pedig Thaiföld ad otthon neki Bangkokban.

2022-12-14 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>