Vissza

Január 16-ig tölthetők fel a külföldi végzettségeket igazoló dokumentumok a keresztféléves felvételinélJanuár 16. a külföldi végzettségek dokumentum-feltöltési határideje a keresztféléves felvételinél.

 

A 2023 februárjában induló felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás során legkésőbb 2023. január 16-ig kell beküldenie az oklevele másolatát annak a jelentkezőnek, aki a jelenleg zajló felsőoktatási felvételi eljárás során (az őszi félévben) szerezte meg a felvételhez szükséges felsőfokú végzettségét. Ugyancsak eddig az időpontig nyújthatók be a dokumentumok, ha a jelentkező az adott eljárás évében külföldön érettségizett.

Amennyiben a jelentkező külföldi érettségi bizonyítvánnyal vagy felsőfokú oklevéllel rendelkezik, a továbbtanulási célú elismerési eljárás lefolytatása miatt a dokumentumok feldolgozása hosszabb időt vesz igénybe, ezért célszerű mielőbb benyújtani a rendelkezésre álló dokumentumokat. Az oklevél elbírálása – az Oktatási Hivatal szakmai állásfoglalásával – a jelentkezési helyként megjelölt felsőoktatási intézmény hatásköre.

2023-01-16 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>