Vissza

Fenntarthatóság-környezettudatosság témahétA nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló rendelet alapján az oktatásért felelős miniszter projektoktatást lehetővé tevő témaheteket hirdetett meg a 2016/2017-es tanévben.

 

Ezek közül a „Fenntarthatóság-környezettudatosság témahétre” ebben a tanévben 2017. április 24. és 28. között kerül sor. A Fenntarthatóság-környezettudatosság témahét alapja, hogy a nevelőtestület és az intézményvezető döntése alapján a pedagógiai program tartalmazza az iskolában alkalmazott sajátos pedagógiai módszereket, beleértve a projektoktatást is.

A projektoktatás során a témaegységek feldolgozása, a feladat megoldása a tanulók érdeklődésére, a tanulók és a pedagógusok közös tevékenységére, együttműködésére épül a probléma megoldása és az összefüggések feltárása útján. Hasonló témahét volt ebben a tanévben a „Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete” 2017. március 6. és 10. között és a „Digitális témahét” 2017. április 3. és 7. között.

2017-04-26 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>