Vissza

Tájékoztató az emelt szinten választható érettségi vizsgatárgyakrólMegjelent egy tájékoztató az emelt szinten választható érettségi vizsgatárgyakról.

 

Az Oktatási Hivatal az előző év végén nyilvánosságra hozta honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2023. május-júniusi vizsgaidőszakban emelt szinten választható vizsgatárgyak listáját, amely letölthető pdf formátumban.


Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló kormányrendelet, azaz a Vizsgaszabályzat szerint a 2023. május-júniusi vizsgaidőszakban emelt szintű érettségi vizsga abból a vizsgatárgyból tehető, amely − mint a felsőoktatási felvételi eljárás során figyelembe vehető érettségi vizsgatárgy – a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendelet 2. mellékletében szerepel, és a Vizsgaszabályzat 2. melléklete szerint a vizsgatárgyból létezik emelt szintű érettségi vizsga. A 2023. május-júniusi vizsgaidőszakban a fenti felsorolásban nem szereplő vizsgatárgyakból abban az esetben sem lehet emelt szintű érettségi vizsgára jelentkezni, amennyiben egy korábbi vizsgaidőszakban a vizsgázót az adott vizsgatárgyból javító vagy pótló vizsgára utasították.

2023-01-23 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>