Vissza

Az Oktatási Hivatal módosította a 8. évfolyamosok matematika feladatlapjának javítókulcsátMegváltoztatta egy feladat kapcsán a javítókulcsot az OH a szombati matek felvételi kapcsán.

 

2023. január 21-én, szombaton tartották a központi írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra jelentkezők esetén. A 8. évfolyamosoknak készített matematika feladatlap egyik faladatleírása kétféleképpen is értelmezhető volt, ezért az Oktatási Hivatal 2023. január 23-án módosította a feladatlaphoz tartozó javítási-értékelési útmutatót, amelyről a honlapján (https://www.oktatas.hu/) egy tájékoztatót is megjelentetett még hétfőn.

A tájékoztató értelmében a feladatlap 10. feladatának megfogalmazása lehetővé tette, hogy egyes felvételiző diákok a feladatot az eredeti javítókulcstól eltérő módon közelítsék meg. A Hivatal, egyeztetve a feladatsort összeállító bizottsággal, módosította a javítókulcsot, hogy az eltérő megközelítést alkalmazó tanulókat emiatt ne érhesse hátrány. Az Oktatási Hivatal jó megoldásként fogadja el a 10. feladat kiegészített javítási-értékelési útmutatója alapján készült megoldásokat. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy Hivatal a módosításról értesítette a középfokú felvételi vizsgákat lebonyolító vizsgahelyszíneket.

2023-01-24 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>