Vissza

Tanév közben is lehet ukrán nemzetiségi önkormányzati iskolát alapítaniÚj veszélyhelyzeti kormányrendelet jelent meg arról, hogy az Ukrán Országos Önkormányzat tanítási év közbeni is alapíthat iskolát.


A 2023. január 27-i Magyar Közlönyben jelent meg az Ukrán Országos Önkormányzat által köznevelési intézmény tanítási év közbeni alapításának veszélyhelyzeti szabályairól szóló 17/2023. (I. 27.) kormányrendelet. Az új szabályozás értelmében – a köznevelésről szóló törvény 84. § (3) bekezdésében foglaltaktól eltérően – az Ukrán Országos Önkormányzat mint fenntartó a 2022/2023. tanítási év közben is indíthat kiegészítő nemzetiségi nyelvoktató iskolát. (Alapesetben a fenntartó tanítási évben iskolát nem indíthat, nem szervezhet át, nem szüntethet meg, fenntartói jogát nem adhatja át.)


Az Ukrán Országos Önkormányzat – az egyébként meghatározott – május utolsó munkanapjáig megszabott határidőtől eltérő időpontban is benyújthatja a kormányhivatalhoz az intézmény működésének megkezdéséhez szükséges engedély iránti kérelmet.

2023-02-01 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>