Vissza

Értesítés a központi írásbeli felvételi eredményérőlFebruár 10-ig kell értesíteni a középfokú iskoláknak a tanulókat a központi írásbeli felvételi eredményéről.

 

2023. február 10-ig kell értesíteni a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézményeknek az írásbeli eredményéről a tanulókat az Oktatási Hivatal által meghatározott módon. Ez vonatkozik a 2023. január 21-i rendes felvételin, valamint a január 31-i pótnapon megírt dolgozatokra is. A kijavított vizsgadolgozatok megtekintéshez – az adott írásbeli vizsgát követő 8 napon belül – egy munkanapot kellett biztosítani az iskoláknak.

A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középiskola a fenti határidőig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat azzal, hogy a vizsga részletes eredményeit tartalmazó, az iskola körbélyegzőjének lenyomatával, valamint az igazgató vagy az általa kijelölt személy aláírásával hitelesített értékelő lapot minden tanulónak átadja. Az értesítés az Oktatási Hivatal által meghatározott módon, azaz kizárólag az értékelő lapon történhet meg. Az értékelő lap a felvételi eljárásban fontos szerepet tölt be, hiszen a tanuló ennek ismeretében nyújtja be jelentkezési lapját.

2023-02-07 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>