Vissza

Újra lehet pályázni az Apáczai ösztöndíjra a szakképzésben tanulóknakÚjra lehet pályázni az Apáczai ösztöndíjra a szakképzésben, aminek febr. 14. a határideje.

 

Február 1-jétől újra pályázhatnak az Apáczai ösztöndíjra a nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, technikum, valamint két tanítási nyelvű technikum 9., 10. és 11. évfolyamának tanulói. Az ösztöndíjra a szakképzésben tanulók a rászorultsági helyzetük és jó tanulmányi eredményük alapján jogosultak, amelyre a pályázatokat a 2022/23. tanév II. félévére a KRÉTA rendszer elektronikus pályázati felületén 2023. február 14-én 20:00 óráig lehet benyújtani.

A hátrányos helyzet fennállása a pályázat benyújtásakor vagy az azt megelőző öt évben kiállított határozat alapján, a jó tanulmányi eredmény a pályázat benyújtását közvetlenül megelőző tanév év végi bizonyítványa alapján igazolható. Az ösztöndíj mentorok bevonásával tehetséggondozó támogatást is biztosít. A pályázat részletes feltételei elérhetők a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (https://www.nive.hu/), valamint az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ (https://ikk.hu/) honlapján.

2023-02-07 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>