Vissza

A fenntartói jog átadásának kezdeményezéseFebruár 28-ig lehet kezdeményezni a szakképző intézmény fenntartói jogának következő tanévtől történő átadását.

 

Szakképző intézmény esetén az alapító az intézkedés tervezett végrehajtása éve február hónapjának utolsó munkanapjáig, azaz a 2022/2023-as tanévben február 28-ig kezdeményezheti egy másik szakképző intézmény tekintetében a szakképző intézmény fenntartói irányítási hatáskörének következő tanévtől történő átadását.

A szakképző intézmény tekintetében a fenntartói irányítási hatáskör átadása, megszüntetése és átszervezése esetén az oktatói testület, a diákönkormányzat és a képzési tanács, a nemzetiségi nevelés-oktatásban részt vevő szakképző intézmény tekintetében pedig – az oktatói testület, a diákönkormányzat és a képzési tanács mellett – az érintett települési nemzetiségi önkormányzat, ennek hiányában az érintett országos nemzetiségi önkormányzat véleményét ki kell kérni. A vélemény kialakításához legalább tizenöt napot kell biztosítani a véleményezési joggal rendelkezők részére.

2023-02-18 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>