Vissza

Új szolgáltatás az Oktatási Hivataltól az oktatási életút követéséreÚj szolgáltatás jelent meg az OH részéről az Oktatási Mérföldkövek néven az oktatási életút követésére.

Az Oktatási Hivatal által működtetett linken (merfoldkovek.oh.gov.hu) érhető el az ún. Oktatási Mérföldkövek szolgáltatás, amellyel néhány kattintással elérhetők az oktatási életút adatai. A szolgáltatás segítségével elektronikusan hozzáférhetők az oktatási nyilvántartásokban kezelt, rendelkezésre álló legfontosabb adatok, továbbá igazolás kérhető az oktatási azonosítóról és a diákigazolványokról.


A Hivatal tájékoztatása szerint a felhasználóknak ügyfélkapus bejelentkezést követően lehetősége van arra, hogy megtekintsék többek között a korábbi tanulmányokra, az érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványra, a felsőfokú oklevélre, a köznevelési vagy felsőoktatási alkalmazotti jogviszonyra, a diákigazolványra, illetőleg a szaktanácsadói, szakértői és vizsgaelnöki névjegyzékre vonatkozó adataikat. Az oktatási igazolványok adatai 2003-tól, a köznevelési, érettségi adatok 2005-től, a felsőoktatási adatok 2006-tól, a nyelvvizsga-adatok pedig 2007-től érhetők el.

2023-03-01 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>