Vissza

Társadalmi vitán a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvény tervezeteA BM társadalmi vitára bocsátotta a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvény tervezetét.

 

2023. március 2-án a Belügyminisztérium társadalmi vitára bocsátotta a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról és egyes kapcsolódó törvények módosításáról és a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény módosításáról szóló előterjesztést.


A véleményezésre megküldött csomag, amely a köznevelési törvényben is eszközöl változásokat, a normaszöveg tervezeten kívül vezetői összefoglalót és hatásvizsgálatot is tartalmaz. Az előterjesztés értelmében elengedhetetlen a köznevelésben foglalkoztatottak jogviszonyának újragondolt szabályozása, amely egy új jogállási törvény megalkotását indokolja. Az új törvény a tervek szerint az életkor és a szolgálati idő helyett a teljesítményt előtérbe helyező foglalkoztatási szabályozást teremt és egyidejűleg megváltoztatja a 2013-ban bevezetett pedagógus előmeneteli rendszert. A tervezetek és a kapcsolódó anyagok közvetlenül elérhetők a https://kormany.hu/dokumentumtar/koznev-fogl-jogall-es-egyes-kapcs-tvk-mod-mo-2023-evi-kozp-ktgvet-sz-tv-modos linkre kattintva.

2023-03-06 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>