Vissza

A jelentkezettek névsorának megküldése a középfokú iskoláknakAz OH jövő keddig küldi meg a középiskoláknak a hozzájuk jelentkezettek névsorát.

A középfokú felvételi eljárás keretében az Oktatási Hivatal a beérkezett tanulói adatlapok alapján elkészíti iskolánként a jelentkezők listáját, amely tanulmányi területenként tartalmazza ABC sorrendben a jelentkezők névsorát és azt 2023. március 28-áig a KIFIR rendszerben – a hozzájuk jelentkezettek vonatkozásában – a középfokú iskolák rendelkezésére bocsátja elektronikus formában. A Hivatal az érintett intézmények esetében a módosító tanulói adatlapok feldolgozását követően pedig 2023. április 3-áig kiegészíti a jelentkezők listáját. Az így elkészített, illetve kiegészített listára az intézmény igazgatója minden jelentkező neve mellé be fogja írni a felvétellel kapcsolatos döntését.

A középfokú felvételi eljárás során a tanulóknak március 21-én és 22-én van lehetőségük a módosításra az eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatás céljából, az általános iskoláknak pedig március 23-ig kell elzárva őrizni az eredeti, korábban beküldött tanulói adatlap egyik példányát és a módosító tanulói adatlapot továbbítani az Oktatási Hivatalnak.

2023-03-22 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>