Vissza

Nyilvános az IKK oldalán a minőségirányítási Önértékelési kézikönyvKitette az IKK az oldalára a minőségirányításhoz kapcsolódóan az Önértékelési kézikönyvet.

 


Az Innovatív Képzéstámogató Központ nyilvánosságra hozta 2023. március 28-án a honlapján (https://www.ikk.hu/) a szakképzési intézmények minőségirányításhoz kapcsolódó Önértékelési kézikönyvet. A szakképzés átalakítása során egy új, egységes minőségirányítási rendszer került bevezetésre, amely az Európai Szakképzési Minőségbiztosítási Referencia Keretrendszeren (EQAVET) alapul.


A szakképző iskoláknak 2022. augusztus 31-ig kellett kialakítaniuk a minőségirányítási rendszerüket, amely minőségpolitikából, átfogó önértékelésből, ezekre épülő beavatkozó és fejlesztő tevékenységekből áll. Az Önértékelési kézikönyvet a szakképzésért felelős minisztérium szakértői csoportja dolgozta ki, amely módszertani útmutatást és támogatást nyújtott a szakmai oktatást folytató szakképző intézményeknek a minőségirányítási rendszerük kialakításához, és azt követő működtetéséhez. A kézikönyv tartalmazza a minőségirányítási rendszer kiépítésének követelményeit, módszertani megvalósítását, és az önértékelés folyamatát az intézményre és a vezetőre vonatkozóan.

2023-04-04 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>