Vissza

Eltörlésre került a Fogtechnikus és Turisztikai technikus szakmák esetében a nyelvvizsga kötelezettségÁprilis 12-től eltörlésre került a Fogtechnikus és Turisztikai technikus szakmák esetében a nyelvvizsga kötelezettség.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ a honlapján (https://www.ikk.hu/) megjelent tájékoztatás értelmében 2023. április 12-től eltörlésre került az 5 0911 02 01 azonosító számú Fogtechnikus és az 5 1015 23 07 azonosító számú Turisztikai technikus szakmák esetében a nyelvvizsga kötelezettség.


A változást a két szakmára korábban kiadott képzési és kimeneti követelmények módosítása eredményezte, amely már nem írja elő ezt a sajátos követelményt a szakmai vizsga megkezdésének feltételeként. A tájékoztatás rámutat arra, hogy a módosítás jelentős könnyítést jelent a tanulók számára, valamint rögzíti, hogy a módosított képzési és kimeneti követelmények a közzétételt, vagyis 2023. április 12-ét követően szervezett szakmai vizsgák esetében alkalmazandók. A módosított követelmények a https://ikk.hu/p/kkk-ptt linkről tölthetők le.

2023-04-14 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>