Vissza

Országos riport a szakképzésben tanulók pályakövetéséről és munkaerőpiaci elhelyezkedésérőlAz NSZFH közzétett egy országos riportot a szakképzésben tanulók pályakövetéséről, munkaerőpiaci elhelyezkedéséről.

 


A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) közzétette a honlapján (https://www.nive.hu/) „A Szakképzési Pályakövetési Rendszer és a Munkaerőpiaci Előrejelző Rendszer adatai alapján készült első országos riport” elnevezésű dokumentumot. A 23 oldalas országos riport a szakképzésben tanulók pályakövetéséről, munkaerőpiaci elhelyezkedéséről, továbbá az aktuális munkaerőpiaci helyzetről ad átfogó képet.


Bemutatja a Szakképzési Pályakövetési Rendszer (SZPR) felépítését, ezen belül azt, hogy az mire ad választ, mi is az az Adatintegrációs Modul, kik tartoznak a pályakövetésben érintettek körébe, a pályakövetés időtartamát, valamint az adatkapcsolásba bevont nyilvántartásokat és adatköröket, illetőleg a főbb indikátorok. Az anyag leírja az eredményeket az SZPR adatai alapján, ismerteti a SZPR Kérdőíves Modul 2022-t, közte a képzésválasztás körülményeit, a képzéssel kapcsolatos elégedettséget, a társadalmi mobilitást, a tanulmányok melletti munkavégzést, a jövőbeli terveket és végül egy rövid munkaerőpiaci előrejelzést.

2023-04-20 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>