Vissza

A nyugdíjasok foglalkoztatási korlátozásának feloldása a köznevelési és szakképzési intézményekbenEgy módosítás végleg feloldja a nyugdíjasok foglalkoztatási korlátozását a köznevelési és szakképzési intézményekben.

 

A Magyar Közlöny 2023. április 28-i számában jelent meg a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló 1700/2012. (XII. 29.) kormányhatározat alkalmazásának eltérő szabályairól szóló 1374/2022. (VII. 29.) Korm. határozat módosításáról szóló 1167/2023. (IV.28.) kormányhatározat.

A módosítás végleg feloldja a nyugdíjasok foglalkoztatási korlátozását a köznevelési és szakképzési intézményekben, és kimondja, hogy a Kormány véleményének kikérése nélkül foglalkoztatható – akár megbízási jogviszonyban is – az a személy, aki az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, és az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezte, ha a foglalkoztatásra vagy megbízására köznevelési vagy szakképző intézményben vagy érettségi vizsgák és az országos középiskolai tanulmányi versenyek szervezése érdekében az Oktatási Hivatalnál vagy a fővárosi és vármegyei kormányhivatalnál kerül sor.

2023-05-08 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>