Vissza

Benyújtották az Országgyűlés elé a szakképzési törvény módosításátBenyújtották a Parlamenthez a szakképzési tárgyú törvények módosítását.

2023. április 25-én benyújtották az Országgyűlés elé az „Egyes törvényeknek a szakképzésben lezajlott átalakítás utólagos hatásvizsgálatából adódó módosításáról szóló törvényjavaslatot” (https://www.parlament.hu/web/guest/folyamatban-levo-torvenyjavaslatok), amely tartalmazza a szakképzésről szóló törvény átfogó, valamint további négy törvény kapcsolódó, kisebb volumenű módosítását.

Az indoklás szerint a tervezet elkészültének oka a 2019-es „Szakképzés 4.0” középtávú szakmapolitikai fejlesztési stratégia alapján 2020-ban kialakított új szakképzési rendszer és az azt szabályozó jogszabályok hatályosulásnak utólagos vizsgálata. A módosítás a törvényjavaslat indoklása szerint a szakképzés megújult rendszerének további fejlődése és a működés gördülékenyebbé tétele érdekében szükséges. A változások hatálybalépésének tervezett időpontja 2023. július 1. A tervezetet március 28-án hozták nyilvánosságra társadalmi véleményezés céljából.

2023-05-08 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>