Vissza

Tippek a felsőoktatási felvételi során tehető sorrendmódosításhozA Felvi.hu-n megjelent egy tájékoztató arról, hogy mikor érdemes sorrendet módosítani a felsőoktatási felvételi eljárásban.

 

Az Oktatási Hivatal felvi.hu oldalán egy tájékoztató jelent meg arról, hogy mikor érdemes sorrendet módosítani a felsőoktatási felvételi eljárásban. A 2023 szeptemberében induló képzésekre jelentkezők július 12-ig módosíthatnak a választott szakjaik korábban megadott sorrendjén az E-felvételiben. Mivel sorrendet módosítani csak egyetlen alkalommal lehet, ezért az Oktatási Hivatal hasznos segítséget nyújt mindehhez.


Fontos például, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, nem lehet új képzést megjelölni, vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot változtatni. A tájékoztató javasolja, hogy a jelentkező a sorrendmódosítást ne hagyja az utolsó pillanatra, és a mentés előtt ellenőrizze, hogy valóban úgy állította-e be az új sorrendet, ahogy szerette volna, valamint részletesen leírja, hogy mikor érdemes módosítani és mikor nem.

2023-05-17 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>