Vissza

Döntés a felvételi kérelmekről a rendkívüli felvételi eljárásbanAz igazgatóknak május 19-ig kell dönteni a rendkívüli felvételi kérelmekről.

Az iskola igazgatója 2023. május 19-ig dönt a felvételi kérelmekről a május 19-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola esetében a középfokú felvételi eljárás keretében. Az iskolák a tanév rendjének megfelelően május 8. és 19. között hirdettek rendkívüli felvételi eljárást, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám kilencven százalékánál kevesebb tanulót vettek fel.


A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR), de az Oktatási Hivatal az alábbiakban segítséget nyújt a kereséshez az általános iskolák, a szülők és a tanulók számára. Rendkívüli felvételit – ahogy tavaly, úgy idén is – az intézmények által meghirdetett üres férőhelyek közti tájékozódást biztosító, a Hivatal honlapján elérhető keresőprogram segítette. A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg.

2023-05-17 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>