Vissza

IKK tájékoztató a felnőttképzők tájékoztatási kötelezettségérőlTájékoztatót adott ki a KIM a felnőttképzők tájékoztatási kötelezettségéről.


Az Innovatív Képzéstámogató Központ tájékoztatót tett közzé a honlapján (https://www.ikk.hu/) a felnőttképzők tájékoztatási kötelezettségéről, amely a felnőttképzési törvény 2023. január 1-jén hatályba lépett, a képzésben részt vevők érdekeinek védelmét szolgáló rendelkezéseihez kapcsolódik.

Az új rendelkezések a felnőttképzők hirdetéseinek és írásbeli vagy szóbeli tájékoztatóinak tartalmára vonatkozóan írnak elő kötelezettséget, amely a felnőttképzésben és a többi képzési rendszerben használatos elnevezések, tevékenységek elhatárolását szolgálja. A tájékoztató kitér arra is, hogy az új előírás segítséget nyújt az érdeklődők számára, hogy a képzésben történő részvételre csak a képzés tartalmának, a képzéssel megszerezhető ismeretanyagnak, a képzés elvégzésével betölthető tevékenység, munkakör megfelelő ismeretében kerüljön sor. Az új rendelkezések azt kívánják megakadályozni – szól a közlemény –, hogy a képzés iránt érdeklődőben téves képzet támadjon a képzés elvégzésének hasznosítását/hasznosulását illetően.

2023-05-24 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>