Vissza

Előzetes tanulói eredmények az országos kompetenciamérésrőlKözzétették az országos kompetenciamérés előzetes tanulói eredményeit.

Az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) közzétették az országos kompetenciamérés előzetes tanulmányi eredményeit. A tájékoztató értelmében az országos kompetenciamérés eredményeinek megállapításához összetett, időigényes számítások és elemzések szükségesek, azonban a 2022-ben bevezetett digitális mérőeszköz lehetőséget nyújt arra, hogy hamarabb is információhoz lehessen jutni a mérésen nyújtott tanulói teljesítményekről.


A https://www.tehetsegkapu.hu/eredmeny/elozetes linken lehetőség van a végleges eredménnyel (egyelőre még) nem rendelkező digitális országos mérések előzetes tanulói eredményeinek megtekintésére a már lezárult mérések esetében. Az előzetes eredmények a mérés kérdéseire adott tanulói válaszok meghatározott része alapján, egyszerűsített, de jól közelítő matematikai eljárással kerültek kiszámításra. A 2022 tavaszi országos mérések végleges eredményei a https://okm.kir.hu/fit2/ oldalon érhetők el, a 2023 tavaszi mérések végleges eredményei is ezen a felületen fognak majd megjelenni.

2023-06-05 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>