Vissza

„Szakmakóstoló” pályaorientációs programhetek indultak az agrárszakmák népszerűsítésére„Szakmakóstoló” pályaorientációs programhetek indultak az agrárszakmák népszerűsítésére.

2023-ban hatodik éve szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a „Szakmakóstoló” pályaorientációs programsorozatot az 5., 6. és 7. évfolyamos általános iskolai tanulók számára, amelyre 2023. június 19. és augusztus 18. között kerül sor.


A programsorozat célja, hogy a tanulók kipróbálhassák az agrárszakmákra jellemző munkafolyamatokat, megismerjék a szakma folytatásához szükséges készségeket, hogy a későbbiekben sikeres karriert fussanak be az agrárium területén. Az egyhetes pályaorientációs programok során 380 általános iskolásnak lesz lehetősége arra, hogy 20 fős csoportokban aktív, élményalapú, játékos keretek között szerezzen tapasztalatokat az agárszakmákban, szakmairányokban (például Erdésztechnikus, Kertész, Dísznövénytermesztő, Parképítő Lovász, Mezőgazdasági gépész, Pék-cukrász). A „Szakmakóstoló” pályaorientációs programhetektől további információk az agrárkamara honlapján (https://www.nak.hu/) érhetők el.

2023-06-22 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>