Vissza

Adatszolgáltatás a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókrólAz iskoláknak június 30-ig kell teljesíteni a lemorzsolódással kapcsolatos adatszolgáltatást.

A nevelési-oktatási intézményeknek június 30-ig kell továbbítani a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók létszámát a 2022/2023-as tanév második félévére vonatkozóan a pedagógiai-szakmai szolgáltatást végző Oktatási Hivatal számára a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet 44/J. §-ában foglalt adatok szerint összesítve, valamint az alkalmazott intézkedéseket feladatellátási helyenként összesített formában, évfolyamonkénti és tantárgyankénti bontásban.


A támogató rendszer segítségével azonosított figyelmeztető jelek alapján és a pedagógiai-szakmai szolgáltatás javaslatainak figyelembevételével a nevelési-oktatási intézmény olyan pedagógiai intézkedéseket alkalmaz, amelyek keretében korszerű, tanulóközpontú nevelési-oktatási eszközökkel, az iskolai sikerességet támogató együttműködésekkel segíti a tanuló előrehaladását, kiemelt figyelemmel a képességek, készségek kibontakoztatására, az esélyteremtést szolgáló tevékenységekre.

2023-06-28 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>