Vissza

Megjelent a KIM közleménye a 2025-ös felsőoktatási felvételi során beszámítható tantárgyakról és érettségi tárgyakrólMegjelent egy KIM közlemény a 2025-ös felsőoktatási felvételi során beszámítható tantárgyakról és érettségi tárgyakról.

Hivatalos Értesítő 2023. július 14-i számában megjelent a kultúráért és innovációért felelős miniszter közleménye a 2025. évi felsőoktatási felvételi eljárások során a pontszámítás feltételéül meghatározott tantárgyakról és érettségi vizsgatárgyakról.

A közlemény a feltétele annak, hogy a felsőoktatási intézmények az általuk meghirdetni kívánt alapképzésre, osztatlan képzésre vonatkozóan meghatározzák a rendelkezések által előírtan a tanulmányi pont számítását megalapozó tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak körét, valamint az érettségi pont számítását megalapozó érettségi vizsgatárgyak körét, ezért az tartalmazza a 2025. évi felsőoktatási felvételi eljárások során figyelembe vehető tantárgyakkal és érettségi vizsgatárgyakkal kapcsolatos részletes követelményeket. Az egyes képzési területeken képzést meghirdető felsőoktatási intézmények az általuk meghatározott tantárgyi és érettségi vizsga teljesítéséről szóló követelményeit külön a felsőoktatási tájékoztató részét képező táblázat ismerteti.

2023-07-19 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>