Vissza

Holnap kezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák2017. június 8. és 15. között zajlanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák.

 

Az érettségi vizsga egyes vizsgatárgyaiból középszinten vagy emelt szinten is tehető érettségi vizsga. A vizsgázó dönt abban a kérdésben, hogy középszinten vagy emelt szinten tesz érettségi vizsgát.

A 2016/2017-es tanév rendjéről szóló EMMI rendelet értelmében ebben tanévben a május-júniusi szóbeli érettségi vizsgaidőszakban 2017. június 8. (csütörtök) és június 15. (csütörtök) között zajlanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák napjait az Oktatási Hivatal egyetértésével a kormányhivatal állapítja meg, a vizsgákat az Oktatási Hivatal készíti elő, és az Oktatási Hivatal szakmai irányításával a kormányhivatal szervezi meg.

Ha a vizsgatárgyból az érettségi vizsgát emelt szinten szervezik meg, a szóbeli vizsga elnökből és kettő kérdező tanárból álló tantárgyi bizottság előtt folyik, amelynek tagjait a kormányhivatal bízza meg.

 

2017-06-07 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>