Vissza

Változnak a duális képzés adókedvezményének szabályaiAugusztus 1-jétől változnak a duális képzés adókedvezményének szabályai.

Június elején jelent meg a szakképzési törvény módosítása, július elején pedig a törvény végrehajtási rendeletének változása, előbbi július 1-jén, utóbbi július 7-én lépett hatályba. A változásokkal szoros összefüggésben – a duális képzés után érvényesíthető adókedvezmény vonatkozásában – hirdették ki 2023. július 14-én a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvényt, amely többek között a szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvényt is módosította.

Ennek értelmében 2023. augusztus 1-jétől tanulói és felnőttképzési jogviszonyban is azonos módon (mértékben) vehető igénybe a szakirányú oktatásban való részvételhez kapcsolódóan szakirányú oktatás és duális képzés adókedvezménye. A változások elsősorban az ún. saját dolgozói képzés adókedvezményét érintik. A szakképzési munkaszerződés alapján kifizetésre kerülő munkabérre vonatkozóan módosult a társadalombiztosítási járulékfizetés alsó határára vonatkozó rendelkezés alóli kivételszabály is.

2023-07-20 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>