Vissza

Kormányhatározat a Készségek Európai Éve 2023 programsorozatrólIdén van a Készségek Európai Éve, amiről most született egy kormányhatározat is.

A Magyar Közlöny 2023. július 17-i számában jelent meg a „Készségek Európai Éve 2023” programsorozat, illetve az ahhoz kapcsolódó feladatok végrehajtásáról szóló 1276/2023. (VII. 17.) kormányhatározat. A határozat előírja a kultúráért és innovációért felelős miniszternek, hogy – a feladatkörükben érintett miniszterek bevonásával – 2024. május 31-ig gondoskodjon a tematikus évhez kapcsolódó programsorozatok koordinálásáról, valamint a készségek, kompetenciák fontosságát hirdető események szervezéséről, kiadványok elkészítéséről, majd készítsen beszámolót tematikus év Magyarországon megvalósult kezdeményezéseinek végrehajtásáról és eredményeiről 2024. december 31-ig.

A feladat része egy-egy olyan részletes koncepció kidolgozása is, amely egyrészt az egyéni tanulási számla hazai bevezetési lehetőségeit, másrészt a mikrotanúsítványok hazai keretrendszere kialakításának feltételeit vizsgálja. A Készségek Európai Éve célja, hogy friss lendületet adjon az egész életen át tartó tanulásnak, és az Európai Unióban enyhüljön a szakemberhiány, a mellyel a cégek szembesülnek.

2023-07-20 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>