Vissza

Magyar sikerek a Nemzetközi Matematikai DiákolimpiánJól szerepeltek a magyar diákok a nemrég befejeződött matematikai diákolimpián.

A Tudományos Diákolimpikonok Facebook oldalán megjelent információk szerint sikeresen szerepeltek a magyar diákok a 64. Nemzetközi Matematika Diákolimpián. A versenyt idén a Japánban található Chibában rendezték meg.

Aranyérmet szerzett Simon László Bence, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, ezüstéremmel Tarján Bernát, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója és Németh Márton Tamás, a Fazekas Gimnázium tanulója lett gazdagabb, bronzérmet pedig Lovas Márton, a Veres Péter Gimnázium diákja, Fülöp Csilla, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója és Nádor Benedek, a Budapesti Fazekas Gimnázium diákja szerzett. A magyar csapat ezzel összesítésben a 22. helyen végzett, míg az eső helyet a kínaiak szerezték meg. A Nemzetközi Matematikai Diákolimpia (IMO – International Mathematical Olympiad) egy 1959 óta évente megrendezett diákverseny, amelynek 2026-ban, immáron negyedik alkalommal ismét Magyarország fog otthont adni. (A 2024-esnek pedig az Egyesült Királyságbeli Bath városa.)

2023-07-21 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>