Vissza

Köznevelési tárgyú jogszabályok véleményezésreMegjelent a véleményezhető jogszabályok között két köznevelési tárgyú tervezet.


2023. július 7-én került ki társadalmi egyeztetésre a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet kisebb módosításának tervezete, amely az állami szerv, a tankerületi központ, az állami felsőoktatási intézmény, a települési önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat és az önkormányzati társulás által fenntartott köznevelési intézményben térítésmentesen biztosított köznevelési közfeladatok körét tervezi kiterjeszteni az úgynevezett titkos menedékházakra és a védett szálláshelyekre.

2023. július 20-án pedig ezzel összefüggésben a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI-rendelet módosításának a tervezete is kikerült társadalmi egyeztetésre. Az első tervezetre az észrevételeket 2023. július 15-ig, a második tervezetre július 28-ig lehet megküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@bm.gov.hu e-mail-címre.

2023-07-24 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>