Vissza

Augusztus 6-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási pótfelvételireAugusztus 6-ig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett felsőoktatási képzésekre.

Az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) megjelent közlemény értelmében legkésőbb 2023. augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 26-án zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Idén közel 50 egyetem és főiskola minden képzési szinten és területen hirdet képzéseket a pótfelvételi eljárás keretében és idén állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni. Az Oktatási Hivatal a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait augusztus végén hozza nyilvánosságra. Ugyanakkor a 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 26-án meghatározottnál.

2023-07-31 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>